Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tips til bruktbilkjøp

bruktbiler

Bruktbilkjøp forbindes med risiko, og det med god grunn. Det finnes gode bruktbiler og det finnes dårlige bruktbiler. Noen ganger avspeiles dette i prisen, men ikke på langt nær alltid. Derfor er det lurt å være så godt som mulig forberedt når du skal ut å handle bruktbil. Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg på veien.

 1. Nybilgaranti er gull.

  Biler som ikke er så gamle og som har lav kilometer, kan ha mange år med nybilgaranti igjen. De fleste importører tilbyr 5 års garanti eller 100 000 km, alltid det som kommer først. Noen har lengre garantitid. Det du må passe på er at alle servicer er tatt innenfor oppgitt serviceintervall. Dette er viktig om du skulle ha behov for å bruke garantien.

 2. Servicehefte forteller mye om bilens vedlikehold.

  Hvis eier har fulgt servicene til punkt og prikke, så er det større muligheter for at bilen har fått det vedlikeholdet den skal ha. På biler med fossilt drivstoff er oljeskift et must, og det er viktig at dette tas innenfor fornuftige intervaller. Man må regne med at de forskjellige fabrikanter vet når dette intervallet inntreffer på de forskjellige motorene, og derfor er det en stor fordel om servicene er overens med det som anbefales.

 3. Mange er opptatt av kilometerstand, og selvfølgelig er det viktig. Desto lavere kilometerstand, desto mer igjen av bilen. Dette stemmer ikke alltid. Det er viktigere at bilen har hatt godt vedlikehold, og derfor kan en god del biler som har gått langt, være å foretrekke fremfor en som har gått kort og mangelfull servicehistorikk.

 4. Du finner mye informasjon om en bil på Statens Vegvesen sine nettsider hvis du har registreringsnummeret. Slik som neste eu-kontroll, kilometerstand ved forrige eu-kontroll, teknisk informasjon om bilen og mer til er lagt inn på vegvesen.no.

 5. Når du skal sjekke heftelser på bilen, bruker du Brønnøysundregisteret, brreg.no.

 6. Det er selvfølgelig viktig å prøvekjøre bilen du har tenkt å kjøpe. Her er noen punkter som kan være lurt å sjekke når du er ute og prøvekjører.
 • Har bil og motor normalt støynivå?
 • Er det vibrasjoner ved fart?
 • Girer den normalt?
 • Fungerer bremsene tilfredsstillende?
 • Fungerer håndbrekket?
 • Holder rattet stø kurs?
 • Virker klimaanlegget?
 • Lyser det noen lamper på dashbordet
 • Fungerer de elektriske systemene slik som vinduer, speil og seter?
 1. En viktig del av bilkjøp er å undersøke bilens utvendige flater. En bil bør være rein og klargjort for inspeksjon så man lett kan oppdage skader. Se etter rust, og da er bakluke, innside dører og hjulbuer utsatte områder.