Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kia EV9 – snart blir konseptet virkelighet!

På bilmessa i Los Angeles 2021 viste Kia fram EV9, et konsept som viser framtiden til Kia. Bilen vakte oppsikt, og snart kommer den på markedet. Spørsmålet er hvor mye som er igjen av de dristige linjene og det massive utrykket. Det er nemlig ingen tvil om at EV9 skiller seg ut. Akselavstanden på 3,1 meter gjør bilen limousinestor, og med en lengde på nesten 5 meter vil du få plass til hele familien og litt til.

Fronten er stilig og her er det litt likheter til e-Soul og noen modeller man har i USA. Ny avansert lysteknologi med uante muligheter og et panser dekket av solceller er kanskje en selvfølgelighet? Vi håper det blir med på produksjonsmodellen. Sideprofilen viser tydelig hvor stor bilen er, og her er det linjer og ikke kurver som gjelder. Linjene blir med videre til bakenden på EV9. Designet er helhetlig og stilig, og Kia prøver ikke å skjule at dette er en stor bil.

Innvendig er det ryddig med en 27 tommer stor skjerm, og et ovalt ratt i fokus. Her skal du finne deg godt til rette, og interiøret er nøye gjennomtenkt med tanke på velvære, komfort og ro. Selvfølgelig kan det tilpasses etter behov. Materialene er av den miljøvennlige sorten, med innslag av fiskegarn, resirkulerte plastflasker og vegansk skinn. Konseptbilen har 3 seterader med plass til 6 personer. Bakdører som er hengslet i bakkant gir ekstra lett innsteg for passasjerene. Når produksjonsmodellen kommer vil det nok være muligheter for andre setekonfigurasjoner enn det konseptbilen har.  

Selvfølgelig er EV9 helelektrisk, og det er ikke så mye vi vet om batteristørrelse, rekkevidde og ladehastighet. Kia antyder likevel en standard rekkevidde på 540 km og lading på 6 minutter skal gi 100 km kjørelengde. Akselerasjon til 100 går på under 6 sekunder. Vi vet at bilen får støtte for OTA (oppdatering over nettet), og at den får et visst nivå av selvkjøring.

Kia kjører på designprinsippet «Bold for nature» i «opposites united», noe som skal gjenspeiles i den blå havlignende lakkfargen, lyst og åpent interiør som slipper inn både vår, sommer, høst og vinter gjennom panoramataket i glass.

EV9 kommer i løpet av 2023!