Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Elegant og praktisk. Her er Citroën C5X

Et nytt kunstverk kommer fra Citroen og denne gangen i tradisjonelle former, for ser man C5X i profil kan mange kjenne igjen linjene til både DS, CX og XM. Store familiebiler med fokus på det lille ekstra. Slik er det også med C5X.

5 dørs kombicoupe er tilbake for fullt, og for dere som ikke var født på 80-tallet eller som har glemt fordelene konseptet gir, så ta en titt på C5X når den kommer på vårparten 2022. Den er elegant som en sedan, har plass som en stasjonsvogn og høy kjørestilling lik en SUV. For dere som lurer, så har de to spoilerne på bakluka også en god funksjon for C5X. De sikrer at bilen ligger godt på veien og gir god bremsestabilitet.

Lyssignaturen kjenner man igjen fra C4 med sin vinkelform både foran og bak. Selvfølgelig er det nå standard med LED på alle utgaver av C5X. Andre elegante designelement er den krombelagte taklinjen, pianosort bakre spoiler, sort tak og store hjul.

Innvendig fortsetter den elegante stilen med påkostede materialer. Både stoff og skinn er av høy kvalitet og du kan velge mellom tre interiørstiler. Uansett hva du velger, er Advanced Comfort seter standard. Berøringsflatene er dekket med myke materialer, slik som midtkonsoll, dashbord og armlene, og de lekre overflatene og forseggjorte detaljene er med på å skape et sted der det er behagelig å være.

Plassen er det heller ikke noe og si på. Den 480 cm lange bilen rommer godt 5 personer, samtidig som det 545 liter store bagasjerommet har plass til det meste for langturen. Med setene nedfelt har du 1640 liter plass tilgjengelig.

Som seg hør og bør kommer selvfølgelig C5X med en verdensnyhet, Citroën Advanced Comfort Active Fjæring. Citroën har tilført sitt allerede komfortable dempersystem (Progressive Hydraulic Cushions) et aktivt fjæringssystem som skal bidra til å gi bilen en komfortfølelse man kjenner fra de klassiske modellene. Bilens fjæringssystem tilpasses separat for hvert enkelt hjul og gjør den stivere eller mykere etter behov. Flere sensorer jobber kontinuerlig med å sende data til bilens kjørecomputer. Dagens førere ønsker ikke bare komfort, men de ønsker også sportslige kjøreegenskaper. Dette tilbyr Citroën C5X på en særdeles god måte.

Komfort har alltid vært høyt prioritert for Citroën, og C5X er nok mer komfortabel enn de fleste. Vi har allerede nevnt de komfortable stolene og det komfortable fjæringssystemet. I tillegg er C5X utstyrt med laminerte sidevinduer som holder trafikkstøyen ute.

Bak rattet har du glede av alt av moderne kjøreassistenter. Highway Driver Assist er et system beregnet spesielt for kjøring på motorvei. Bilen tar over en del av funksjonene, eneste du skal er å holde begge hendene på rattet. Bilen klarer selv å holde oppgitt hastighet og den holder seg sentrert i kjørefeltet. Blindsonevarsler er med på å gjøre forbikjøringer og filskifte trygt og sikkert. På C5X fanger systemet opp biler som kommer i blindsonen og fungerer opptil 75 meter bak bilen.

Extended Head Up Display i farger gir deg nyttig informasjon i riktig høyde på vinduet. Du stiller selv inn høyden ved å bruke knapper på rattet. Systemet viser hastighet, førerassistentsystemer, nettbasert navigasjon, medieavspilling og telefonfunksjoner.

Ryggeassistenten sier ifra om det kommer trafikk bak som man ikke ser. Den oppdager også kryssende trafikk, og tar hensyn til både kjøretøy, syklende og gående. I tillegg har C5X nødbrems, varsel om kollisjonsfare, adaptiv cruise controll med stop and go-funksjon og tilhengerstabilitetskontroll.

Citroën lanserer et nytt kommunikasjonsgrensesnitt i C5X, My Citroën Drive Plus. Her får du muligheter for å tilpasse skjermene etter dine preferanser og stemmestyring av forskjellige funksjoner. Systemet gjenkjenner naturlig tale og fungerer som en personlig assistent som svarer på spørsmålene dine og utfører kommandoene dine.

Citroën C5X leveres med Citroën Connect Services. Dette er en pakke som omfatter en rekke nettbaserte tjenester slik som My Citroën Assist, Citroën Play Plus og nevnte Citroën Drive Plus. Her får du alt fra veihjelp med geokoordinater, TomTom Traffic og Faresoner som gir trafikkinformsjon i sanntid samt trådløs tilkobling av telefon via Apple CarPlay og Android Auto.

Med My Citroën-appen er du tilkoblet C5X til enhver tid og appen gir deg muligheter til å finne igjen bilen din på parkeringsplasser eller i parkeringshus, avtale time på verksted og slå opp i instruksjonsbok og servicehefte. Du kan også kontakte Citroën veihjelp via appen. Den ladbare hybriden har i tillegg funksjoner som programmering av ladetid, forhåndstemperering av kupeen og råd om lading.

Citroën C5X leveres som plug in hybrid. Denne har 1,6 liters bensinmotor på 180 hk og en elmotor som yter 110 hk (81 kw). Samlet systemeffekt er 225 hk, noe som gir god akselerasjon og trekkraft. Dreiemomentet er på hele 360 NM og sammen med girkassa med 8 trinn, gir dette en komfortabel kjøreopplevelse. Utslipp oppgis til så lavt som 29 g/CO2 pr km.

I Norge leveres C5X kun som ladbar hybrid, mens i andre land kan du også få en bensinutgave med 180 hk. Den ladbare hybriden har en elektrisk rekkevidde på inntil 55 km og elmotoren kan kjøres alene i hastigheter opp til 135 km/t.

«Det her er en bil vi gleder oss til å vise deg» sier Vegar Bjørge, Citroën ansvarlig hos Bil-Huset AS. Han håper bilen er i salgshallen i løpet av første halvår 2022.